tirsdag 14. oktober 2008

Smias bacalao

Smia er en fiskerestaurant i Kristiansund. Definitivt verdt et besøk om man ferdes i de trakter.

Til 10 personer:
2 kg. klippfisk av torsk, superior (skinn og benfri)
1 1/2 kg. løk (Kepa)
200 g meierismør (usaltet)
2 kg. poteter
10 dl. olivenolje
5 dl. tomatpuré
1 boks tomater (ca. 400g)
1 boks piementos (paprika ca. 400g)
6 hele spansk pepper
3 fedd hvitløk

Klippfisken skal vannes ut i 24 timer pr. cm tykkelse) og skjæres i passe stykker. Poteter (helst Beate) og løk skjæres i skiver. Alle ingrediensene legges lagvis i en kjele og oljen tømmes over til slutt. La bacalaoen få et oppkok og deretter la den stå på svak varme og trekkes i ca. Èn og en halv time med lokk. Rist i kjelen noen ganger (unngå røring!).

Ingen kommentarer: