Denne har jeg lest meg til fra blader og funnet på selv også. en lett blanding. Veldig interessant.
Det du trenger er:
1 stor landkylling, rå og tint.
1 liter appelsinjuice.
-Standard suppekraftingredienser fra god kraft, dvs:
-Løk,purre,hvitløk,pepperkorn,lauvbærblad,chili,gulrøtter(kan sløyfes).
Eplebiter av ca 1 syrlig eple(grønt f.eks).
Appelsin ca 1 eller 2 mandariner.
Hvitløksmør(kvitseid smør,persille,hvitløk).
her er fremgangsmåten:
1.Lag en langpanne med suppeingrediensene, og fyll den med appelsinjuice istedenfor vann.
2.Skjær hull i huden på kyllingen og masser all hvitløsmørret under huden og litt oppå.
2.Kyllingen fylles også med eplebitene,appelsinbiter og hvitløk.( Du trenger egentlig bare eplebitene,siden hvitløk er det mye av i hvitløksmøret og appelsinjuicen sauser seg jo under).
Ellers skal den stå på ca 200 grader i 10 min mens du bytter side.
så setter du ned temperaturen til ca 175 og bruker steketermometer til den når ca 70 grader. Den hviler seg da i ca 15 min, og imens heller du av all den karameliserte appelsinsausen, og (tips) bruker en potetmos-presse til å presse all kraft ut av grønnsakene fra langpanna.
Saus:
Den silte kraften kokes til det er lite vann igjen. Deretter heller du den over i en stålbolle, og bruner smør i panna. Rør så inn hvetemel og spe på med den reduserte appelsinkraften og kremfløte til du har en tykk og fin saus. tilsett gjerne litt sukker og/eller soyasaus for å få rett smak på den.
Til slutt er det godt med hvitvin eller sherry i kraften(men ha den isåfall i langpannen midtveis i stekingen, og gjerne hell den over kalkunen/kyllingen).
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar