torsdag 11. september 2008

Cajun Jazz til fire :)

2-3 vårløk
4 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 liten gulrot
1 fennikkel
2 bokser grovhakkede tomater (For skikkelig grisegod suppe, bruk 1 kilo tomater i stedet for bokser. Skallet gjør bare suppa bedre.)
Olivenolje
Grovkvernet pepper, salt og rosépepper
3 hele røde chilli
3 ss med lett/usaltet smør
1 boks seterrømme
3 dl helmelk
1 medium bunt persille etter smak

Alle grønnsakene hakkes grovt og varmes i kjele sammen med smør og en slump olivenolje (med unntak av persille og chilli). Kok opp.
Ha i melk og krydder og la suppen koke opp igjen. Rør under hele oppkoket. Ha i chilli og rømme. Fortsett å røre.

Når du føler ting er under kontroll, la suppen stå og putre i 5-6 minutter på middels varme. Krydre opp. Denne suppa skal være sterk, så litt cayennepepper og store mengder svart og rosépepper fungerer veldig bra. Ha i en drøy neve grovhakket persille og rør om.

Det går an å lage gumbo av denne om du har i grovhakkede biter av det som er av kjøtt-greier du har for hånden. Spekeskinke, grillet kylling, kjøttpudding, suppekjøtt, lammekjøtt. Hva som helst...

Suppa serveres nylaget sammen med hvitløksbaguetter eller flutes. Håper det faller i smak…

Ingen kommentarer: