mandag 19. oktober 2009

Skreddersydd Hamburger.

Ja, jeg vet at hamburgere er litt banalt, men jeg har jobbet lenge med å perfeksjonere burgerene mine, og vil dele dette med dere andre :)

Man trenger:
Kjøtt-deig/selvkvernet oksekjøtt(ca 500g).
1 pk bacon(skogsbacon eller en rimelig variant. Mye fett er bra her).
1 hel hvitløk
1 spiseskje meierismør/kvitseidsmør.
12 skiver jarlsbergost
6 flak kinakål/annet salatblad
tynnskårne modne tomater/cherrytomater.
6 tynne skiver løk
Dressing:
2 spiseskjeer Majones.
1-2 teskjeer tørket dill/fersk dill.
1 spiseskje ravigottesaus.
1 spiseskje ketchup.

Burgerbrød:
Ferdige burgerbrød,
Eller hjemmelagede med fint speltmel, gjær, litt sukker, sesamfrø og sorte sesamfrø.

Fremgangsmåte:
Bruker du kjøttdeig, hakker du bacon opp i små biter, og knar det sammen til en deig.
Men hvis du vil ha en virkelig god burger, bruker du beinfritt oksekjøtt, gjerne grytekjøtt som er renskåret, evt høyrygg etc, og tar det i en kjøttkvern og gjør det samme med baconet for å få en veldig god hamburgerkjøttdeig.

Form så kjøttet til 6 like store kuler, og press dem flate med hånden. Varm så opp en panne på relativt høy temperatur, ta i smøret, og når smøret er smeltet og brunet, ta så oppi en hel finhakket hvitløk. Stek den til den begynner å bli sprø og stek så burgerene på begge sider. og legg ost oppå mot slutten av steketiden, som er ca 4 min. Skrap av hvitløken når du er ferdig og legg tilside i en skål.

Lag så brødene, og bland sammen dressingen i en skål som du smører på undersiden, og legg på salatblad og løk. deretter burgeren med ost på, og sprø hvitløk, samt tomaterskivene.

Ingen kommentarer: