mandag 15. desember 2008

Kålstuing

Kjøttkaker med kålstuing er en av de norske middagsklassikerne gjennom tidene. Men kålstuing passer til flere retter enn bare kjøttkaker. Det er et tilbehør som passer til de mest tradisjonsrike norske måltidene som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild. Kålstuing er også nydelig til alle typer pølseretter.

4 porsjoner

Ingredienser:
ca. 700 g hodekål
1 l vann
2 ts salt
4 ss margarin
4 ss hvetemel
4 ½ dl kraft fra koking
1,5 dl melk
½ dl matfløte
¼ ts malt muskat
¼ ts pepper
½ ts salt

Slik gjør du:
Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. Tilsett fløten til slutt. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen. Rør om og la hvile i noen minutter.

Ingen kommentarer: